You have permission to edit this article.
Edit
AP

A Mary Kay Inc. és a Mary Kay Ash Alapítvány további kötelezettségvállalásokat tett a nemi alapú erőszak globális szintű megakadályozása és felszámolása érdekében

  • Updated

DALLAS--(BUSINESS WIRE)--nov. 25, 2021--

A Nők elleni erőszak megszüntetésének közelgő nemzetközi napja alkalmából (amely a kezdetét jelenti egy Nemi alapú erőszak elleni fellépésre felhívó, 16 napos programnak) a Mary Kay Inc. és a Mary Kay Ash Foundation november 24-én bejelentette, hogy a Generation Equality Nemi alapú erőszak elleni cselekvési koalíciójához ( Action Coalition on Gender-Based Violence ) való csatlakozással megújították közös kötelezettségvállalásukat a nemi alapú erőszak megelőzése és felszámolása iránt. A kötelezettségvállalás – amelyet a szervezetek a Generation Equality Forum nemrégiben Párizsban az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women által megrendezett gyűlésén jelentettek be – a legutóbbi azok közt a nők életének világszerte való javítását célzó lépések közt, amelyeket a neves szépségápolási márka és jótékonysági alapítványa tesz.

Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20211125006099/hu/

Vesna Jaric, Officer-In- Charge, UN Trust Fund to End Violence against Women (Photo: Mary Kay Inc.)

Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20211124005749/en/

Vesna Jaric, az ENSZ Nők elleni erőszak felszámolásáért létrehozott vagyonkezelői alapjának vezető tisztviselője (Fénykép: Mary Kay Inc.)

A többek közt a UN Women és az Egyesült Nemzetek Szervezete Nők elleni erőszak felszámolásáért létrehozott vagyonkezelői alapja (a továbbiakban az „ENSZ vagyonkezelői alapja”) által közösen irányított Nemi alapú erőszak elleni cselekvési koalíció egy erőteljes, globális mozgalom, amely a kormányokat, nemzetközi szervezeteket, jótékonysági szervezeteket és a magánszektor szereplőit igyekszik bevonni a nemi alapú erőszak felszámolását célzó, jelentős átalakulás elérése érdekében folytatott munkába az alábbi négy konkrét cselekvési program révén:

  • Az átalakulást lehetővé tévő politikai és jogi környezet kiépítése és a szükséges erőforrások biztosítása;
  • A bizonyítékokon alapuló megelőzést célzó programok kiterjesztése;
  • Az erőszakot elszenvedők által igénybe vehető, átfogó, könnyen hozzáférhető és magas minőségi színvonalú szolgáltatások kiépítése és kiterjesztése;
  • A független, lányok által vezetett, illetve a nők jogaiért küzdő szervezetek támogatása szaktudásuk alkalmazásában és felvértezésük a tevékenységeikhez szükséges eszközökkel.

A Generation Equality Nemi alapú erőszak elleni cselekvési koalíciójának célja többek közt annak elérése 2026-ra, hogy 550 millióval több nő és lány élhessen olyan országokban, ahol a törvények és politikák megtiltanak mindennemű nemi alapú erőszakot a nők és lányok ellen. A Generation Equality Forum párizsi gyűlésének idején a UN Women kötelezettséget vállalt arra, hogy fokozottabb támogatást és pénzügyi segítséget biztosít a nők jogaiért küzdő szervezeteknek. Ennek érdekében együttműködik partnereivel azzal a céllal, hogy legalább 100 millió USA dollár értékű adományt oszthasson szét az ENSZ Nők elleni erőszak felszámolásáért létrehozott vagyonkezelői alapján keresztül a következő öt év során.

„A nemi alapú erőszak tekintetében gyakorlatilag globális válságállapot áll fenn” – jelentette ki Ryan Rogers, a Mary Kay Inc. befektetési igazgatója és a Mary Kay Ash Foundation SM igazgatótanácsának alelnöke. „A nők és lányok által elszenvedett erőszakról igen kevés a bejelentés — de becslések szerint 3 nő közül 1, és 4 tinédzser lány közül 1 szenved el fizikai vagy szexuális erőszakot partnerétől. Itt az ideje, hogy cselekedjünk. 2000 óta a Mary Kay Ash Foundation több mint 58 millió USA dollárt adományozott a családon belüli erőszak áldozatait befogadó menedékházaknak. Kötelezettségvállalásunk a Nemi alapú erőszak elleni cselekvési koalíció céljainak támogatása iránt lehetővé teszi számunkra, hogy még több támogatást nyújtsunk e téren.”

„1963 óta a Mary Kay elkötelezetten munkálkodik a lányok és nők életének javításán szerte a világon” – mondta Melinda Foster Sellers, aMary Kay Inc. humán erőforrásokért felelős vezetője. „Megtiszteltetés számunkra, hogy e mostani kötelezettségvállalásunkkal csatlakozhatunk a hasonló célért dolgozó kormányzatokhoz, a magánszektor szereplőihez és a nem kormányzati szervezetekhez, amelyek szerte a világon küzdenek a nemi alapú erőszak megakadályozásáért és felszámolásáért. A valódi egyenlőség elérése át fogja formálni világunkat – a nőkbe való befektetés a leghasznosabb, amit tehetünk az érdemi változások elérése érdekében.”

Tavaly a Mary Kay Inc. és a Mary Kay Ash Alapítvány összefogott a nők jogaiért az élvonalban küzdő ENSZ Vagyonkezelői alappal és a CARE-rel, hogy támogassa őket a nők elleni erőszak globális visszaszorítását célzó küldetésük teljesítésében.

1996 óta az ENSZ vagyonkezelői alapja 609 szervezetnek nyújtott összesen 198 millió USA dollár értékű támogatást 140 országban és területen, a polgári társadalom által kezdeményezett innovatív és bizonyítékokon alapuló megoldásokba és életmentő kezdeményezésekbe való befektetések révén mind nemzeti, mind helyi szinten. 2021-ben az ENSZ vagyonkezelői alapjával való együttműködése keretében a Mary Kay szintén hozzájárult ezeknek a nők és lányok védelmét célzó, életmentő projekteknek a finanszírozásához 68 országban és területen.

2021-ben az ENSZ vagyonkezelői alapja 25. évfordulóját ünnepli adományozási, támogatási és a polgári és női jogokért küzdő szervezetek erősítése érdekében folytatott tevékenységének. Az évforduló alkalmából az Alap #Give25forUNTF25 elnevezésű közösségi finanszírozási kihívásában mindenkit arra szólít fel, hogy cselekedjen és csatlakozzon az ügy támogatóihoz annak érdekében, hogy a polgári és női jogokért küzdő szervezetek hosszú távú és rugalmas finanszírozási forrásokra támaszkodhassanak.„Az ENSZ Nők elleni erőszak felszámolásáért létrehozott vagyonkezelői alapja, a Mary Kay Inc. és a Mary Kay Ash Foundation összefogtak az ENSZ 5. Fenntartható fejlődési céljának elérése és a nők elleni erőszak megszüntetése érdekében, és kötelezettséget vállaltak hosszú távú, alapvető, illetve igények szerinti rugalmas finanszírozás biztosítására az olyan női jogokért küzdő szervezetek számára szerte a világon, amelyek vészhelyzeti szolgáltatásokat nyújtanak az erőszakot elszenvedő nőknek és lányoknak” – nyilatkozta Vesna Jaric, az UN ENSZ Nők elleni erőszak felszámolásáért létrehozott vagyonkezelői alapjának vezető tisztviselője. „Most, amikor a világ számos, egymást átfedő, a nők elleni erőszak fokozódásával kapcsolatos, és a nők jogainak biztosítása terén eddig elért eredményeket aláásó válsághelyzettel küzd, a köz- és magánszféra szereplőinek együttműködése fontosabb, mint eddig bármikor, mert enélkül nem érhetünk el tartós eredményeket a nők és lányok védelme terén sehol a Földön.”

Az 1945-ben alapított CARE egy nemzetközi humanitárius szervezet, amely szerte a világon azért küzd, hogy életeket mentsen, legyőzze a szegénységet, társadalmi igazságosságot biztosítson a nők és lányok számára és harcoljon jogaikért. A CARE kifejezetten a nők és lányok megsegítésére összpontosítja erőfeszítéseit, mivel a bizonyítékok azt mutatják, hogy a nemi egyenlőtlenség problémájának megoldása kulcsfontosságú szerepet játszik a válsághelyzetekre való hatékony reagálás, a szegénység felszámolása és a méltóságteljes és biztonságos emberi élet biztosítása szempontjából. 2020-ban a Mary Kay globális együttműködési megállapodást kötött a CARE-rel a szervezet Válsághelyzeti reagálási kampányának ( Crisis Response Campaign ) támogatás céljából és kötelezettséget vállalt a nemi alapú erőszak humanitárius tevékenységek keretében való globális megszüntetése iránt.

„A nők és lányok számára lehetetlen az egyenlőség elérése, ha az erőszak és a szexuális zaklatás minden nap fenyegeti biztonságukat” – fejtette ki Michelle Nunn, a CARE elnöke és vezérigazgatója. „A világon mindenütt jelentős mértékben nőtt a nemi alapú erőszak a COVID-19-pandémia idején: az erőszaktevőkkel és zaklatókkal a járvány miatt összezárt nőktől a segélyhívó-vonalakat működtető szolgálatokhoz az egyes országokban a korábbihoz képest 5-ször annyi hívás érkezett. A Mary Kay Inc. és a Mary Kay Ash Foundation együttműködik a CARE-rel annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a nemi alapú erőszakot és átfogó gondozást biztosítsunk az erőszakot elszenvedőknek. A 16 napos program során arra kérjük a nagyközönséget, hogy csatlakozzon hozzánk a rászorulók támogatásában, és felszólalunk azoknak a strukturális és társadalmi változásoknak a bevezetése érdekében, amelyek szerte a világon megszüntetik a nők elleni erőszakot.”

A Mary Kay Inc. és a Mary Kay Ash Foundation csatlakozik a világ női jogokért fellépő szószólóihoz az ENSZ Nők elleni erőszak felszámolásáért létrehozott vagyonkezelői alapja fennállásának 25. és a CARE létrehozásának 75. évfordulója megünneplésében.

Az ENSZ főtitkárának UNiTE kampánya által meghatározott globális téma, amely a nemi alapú erőszak elleni idei, 2021. november 25-től december 10-ig tartó 16 napos aktivista program központi témája is lesz, a következő:” “Fesd narancssárgára a világot: Szüntesd meg a nők elleni erőszakot most!”

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

58 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor „láthatatlan” korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív, csúcstechnológiát képviselő bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra – és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com!

Amit a The Mary Kay Ash Foundation SM -ről tudni kell…

Mary Kay Ash-nek ahhoz az álmához híven, hogy világszerte jobbá tegye a nők életét, a Mary Kay Ash Foundation SM forrásokat gyűjt és biztosít a nőket érintő rákbetegségek gyógymódjának megtalálását célzó, úttörő kutatások finanszírozására, valamint a nők elleni, családon belüli erőszak felszámolásának támogatására. Mióta a Mary Kay Ash Foundation SM 1996-ban megkezdte működését, több mint 80 millió USA dollárt adományozott az Alapítvány kettős küldetésével összhangban lévő tevékenységeket végző szervezetek számára. Továbbá az Alapítvány támogat olyan kezdeményezéseket is, melyek e két probléma súlyosságára igyekeznek felhívni a figyelmet, részt vesz az e problémákkal küzdők megsegítésére irányuló közösségi programokban, valamint olyan jogszabályok életbe léptetéséért harcol, melyek a nők egészségét és biztonságát hivatottak biztosítani. Az együttes fellépéssel elérhetjük, hogy a nők helyzete javuljon szerte a világon. Összefogással jobbá tehetjük a világot a nők számára. Ha Ön érdeklődik a nők támogatását és szerepvállalásuk elősegítését célzó képzési, érdekképviseleti és önkéntes munka iránt, vagy tájékozódni kíván az adományozási lehetőségekről, illetve szeretne részt venni a nők szerepvállalását elősegítő, illetve a nőket támogató, esetenként életmentő tevékenységekben, kérjük, látogasson el honlapunkra ( marykayfoundation.org ), csatlakozzon hozzánk a Facebook -on és az Instagram -on, vagy kövessen minket a Twitter -en.

Amit a United Nations Trust Fund to End Violence against Womenről tudni kell…

Az Egyesült Nemzetek Szervezete Nők elleni erőszak felszámolásáért létrehozott vagyonkezelői alapja (ENSZ vagyonkezelői alap), amelyet az ENSZ nevében annak nőügyi szervezete, a UN Women irányít, az egyetlen olyan globális adományozási mechanizmust testesíti meg, amely kizárólag a nők és lányok elleni erőszak minden formájának felszámolására szolgál. A létrejötte óta eltelt 25 évben az alap 609 szervezetet támogatott polgári társadalmi kezdeményezések során kidolgozott, innovatív és bizonyítékokon alapuló megoldások és az életet átformáló projektek megvalósításába fektetve forrásait. Az alap által finanszírozott projektek az erőszak megelőzését, a nők és lányok elleni erőszak problémájának kezelését és megoldását célzó jogszabályok és politikák bevezetését, valamint az erőszakot elszenvedő nők számára alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítását célozzák. További információkért látogasson el az untf.unwomen.org internetes címre és kövesen minket a Facebook -on, az Instagram -on és a Twitter -en!

Amit a CARE-ről tudni kell…

Az 1945-ben a CARE csomagok (CARE Package®) rászorultakhoz való eljuttatása céljából létrehozott CARE a globális szegénység ellen küzdő, vezető humanitárius szervezet. A CARE több mint hét évtizedre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik a válság idején való sürgősségi segítségnyújtás terén. Vészhelyzeti intézkedéseink a lakosság legsérülékenyebb csoportjai, különösen a lányok és a nők szükségleteinek kielégítését szolgálják. Tavaly a CARE 100 országban közel 70 millió embert támogatott szerte a világon. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.care.org.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211124005749/en/

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Forrásverzió a businesswire.com címen:https://www.businesswire.com/news/home/20211125006099/hu/

CONTACT: Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 ormedia@mkcorp.com

KEYWORD: TEXAS NORTH AMERICA UNITED STATES ASIA PACIFIC AUSTRALIA AUSTRALIA/OCEANIA

INDUSTRY KEYWORD: WOMEN MEN PUBLIC POLICY/GOVERNMENT PHILANTHROPY CONSUMER COSMETICS FOUNDATION OTHER PHILANTHROPY RETAIL OTHER POLICY ISSUES

SOURCE: Mary Kay Inc.

Copyright Business Wire 2021.

PUB: 11/25/2021 10:51 AM/DISC: 11/25/2021 10:51 AM

http://www.businesswire.com/news/home/20211125006099/hu

Copyright Business Wire 2021.

Recommended for you

Coronavirus Cases widget

  • Positive Cases Among Kern Residents: 156,517

  • Deaths: 1,781

  • Recovered and Presumed Recovered Residents: 147,668

  • Percentage of all cases that are unvaccinated: 92.72

  • Percentage of all hospitalizations that are unvaccinated: 93.17

Updated: 11/24/2021. Source: Kern County Public Health Services Department

More Coronavirus coverage